Η Παραμυθού

FacebookYouTube / Instagram


«Περνούσα αρκετές ώρες μόνη μου μικρή. Αμέτρητες. Σα μοναχοπαίδι δεν είχα τη παρέα κανενός συνομήλικου στο σπίτι. Τότε δεν υπήρχαν ολοήμερα προγράμματα στη τηλεόραση, ούτε τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, ούτε υπολογιστές, ούτε τάμπλετ, ούτε κινητά, ούτε ίντερνετ. Τότε, υπήρχαν μόνο τα χρωματιστά, οι μπογιές, τ’ αρκουδάκια, τα βιβλία.


Ο μύθος του Έντελβαϊς  /  2 Ο μύθος της αμυγδαλιάς / 3 Το λιοντάρι και το ποντίκι / 4 Η πούλια κι ο Αυγερινός / 5 Η ιστορία του Αρλεκίνου / 6 Το μαγικό ξόρκι της αποκριάς / 7 Η ιστορία ενός ταξιδιώτη / 8 Ο βασιλιάς των πουλιών /Το πιο γλυκό ψωμί / 10 Η γλυκιά κόκκινη πιπεριά


Όταν ήμουνα κοντά 6 χρονών, αγαπημένη μου συνήθεια ήταν να κάθομαι στο δωμάτιό μου, με το παλιό πικάπ του μπαμπά, που είχε και κασετόφωνο, ακούγοντας με τις ώρες αφηγήσεις παραμυθιών. Κάποιες από τις κασέτες είχαν και το βιβλίο τους, τ’αγόραζες μαζί. Ήτανε όμως κάποιες που δεν είχανε βιβλίο, κι’αυτές ήταν οι αγαπημένες μου. Κανείς – ούτε καν η μαμά μου – δε θυμάται πού τις βρήκα. Και ούτε τις ιστορίες θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι όμως, είναι εκείνο το 6χρονο κοριτσάκι, να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού της και να φτιάχνει με το μυαλό της εικόνες, ή μάλλον ταινίες, τις ιστορίες που άκουγε.»

Ερμηνεύει η ηθοποιός Αντριάνα Αθανασίου.