25-04-2017

kathemeragoneis.com

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Μπορείς να μπεις σε μια θεατρική σκηνή και να βιώσεις τόσο έντονα συναισθήματα (χαρά, λύπη, συγκίνηση, άγχος, αγωνία, ασφάλεια), να δακρύζεις ενώ γελάς με την καρδιά σου χωρίς να καταλάβεις πότε πέρασαν δύο ώρες; Χωρίς να θέλεις να τελειώσει όλο αυτό που ζεις; Μπορείς! Χρειάστηκε μόνο μια λίστα με όσα μας χαρίζει απλόχερα η ζωή και μια εξαιρετική ηθοποιός όπως η Μελίνα Θεοχαρίδου για να βιώσουμε μια από τις πιο όμορφες θεατρικές εμπειρίες της φετινής χρονιάς. Ο γοργός ρυθμός του κειμένου, η εναλλαγή συναισθημάτων, το υπέροχο χιούμορ, η μεταδοτικότητα της ηθοποιού απογειώνουν αυτή τη δυνατή θεατρική εμπειρία που διακινεί συναισθήματα και σκέψεις πάνω στη ζωή, στην αναζήτηση της ευτυχίας και το περιεχόμενό της. Γι' αυτό και είναι μια παράσταση που αξίζει να δει κανείς. Και να προσθέσει στη λίστα της Μελίνας άλλο ένα υπέροχο πράγμα που κάνει τη ζωή αξιοβίωτη: οι όμορφες θεατρικές εμπειρίες!»

Μάγδα Ζήνδρου

25-04-2017

Σταμάτης Κραουνάκης

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, θαυμάσιο επίτευγμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μπήκαμε ξένοι και φύγαμε ενωμένοι και ευτυχισμένοι.»

25-04-2017

Theatre music books

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Βρεθήκαμε στην παράσταση: "Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα" στο Θέατρο του νέου Κόσμου και περάσαμε υπέροχα! Αμεσότητα, γλαφυρότητα, δύο ώρες συνεχόμενης αγωνίας. Η παράσταση αυτή σου δίνει ένα μάθημα ζωής πάνω στην ανθρώπινη ευτυχία και αντίστροφα στην αποφυγή της δυστυχίας του.»

Αλεξία Βλάρα

25-04-2017

Sinwebradio

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Στον ρόλο της Μελίνας η ταλαντούχα και γλυκύτατη Μελίνα Θεοχαρίδου. Δεν έχω λόγια για την Μελίνα Θεοχαρίδου. Άμεση, με μεταδοτικότητα και πειθώ, κανείς δεν της αρνήθηκε τη συμμετοχή του και έτσι δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα φιλική και ζεστή, που πιστεύω ότι όλοι θα την καταγράψουν στη δική τους λίστα ως μια μοναδική θεατρική εμπειρία ζωής. Νο. 1.000.001: «Να βλέπεις υπέροχες παραστάσεις που σου αλλάζουν τη ζωή και σε βοηθούν να την επαναπροσδιορίσεις.»

Ντίνα Τζιβέλου

25-04-2017

Duduka Theater

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Η ηρωίδα προσαρμόστηκε από την Ιόλη Ανδρεάδη και τον Άρη Ασπρούλη επιτυχημένα στην ελληνική γλώσσα και πραγματικότητα. Όλα τα βιώματα της γενιάς μας από μουσική, συνήθειες και επιλογές ήταν εκεί για να φέρουν την Μελίνα Θεοχαρίδου περισσότερο κοντά μας και την ιστορία της περισσότερο δική μας. Η Μελίνα Θεοχαρίδου με την φυσικότητα της και όπλο το κείμενο καταφέρνει με τα πιο απλά μέσα να στήσει την ιδανική συνθήκη επαφής με τον θεατή. Είναι η μόνη παράσταση που είδα ηθοποιό και θεατές να αγκαλιάζονται. Ένα πράγμα συγκράτησα φεύγοντας. Δεν έχει νόημα να αποφεύγεις την θλίψη. Είναι μέρος της ζωής μας κι όπως λέει και η Μελίνα, αν κάποιος δεν την έχει γνωρίσει ποτέ τότε μάλλον θα πρέπει να παρατηρεί λίγο καλύτερα τον εαυτό του. Από σήμερα θα ξεκινήσω τη δικιά μου λίστα. Νούμερο 1: Το θέατρο. Αυτή την παράσταση μην την χάσετε.»

Άννα Κάντα

25-04-2017

Arctic

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Η αποτελεσματική προσαρμογή από τους Ανδρεάδη - Ασπρούλη, με την ενσωμάτωση ελληνικών πολιτισμικών στοιχείων απ'το 1992 ως το 2017, τα οποία ενώθηκαν καίρια με τη γραφή του Μακμίλαν, προσδίδουν στο κείμενο μία μοναδική ταυτότητα. Η σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη διαθέτει μία σπάνια και αφοπλιστική λιτότητα, που καθιστά τη συγκεκριμένη παράσταση την πιο ώριμη και ουσιαστική, ίσως, σκηνοθετική της προσέγγιση. Ο ιλιγγιώδης ρυθμός της παράστασης, σε συνδυασμό με την αμεσότητα που προσφέρει η ίδια η δομή του κειμένου επιστεγάζονται καίρια από την αψεγάδιαστη ερμηνεία της Μελίνας Θεοχαρίδου, η οποία περνά από την παιδική αφέλεια και την ασυγκράτητη αισιοδοξία στην ενοχική εσωστρέφεια, με χαμαιλεοντική ικανότητα, εξαίρετο χειρισμό των μέσων της και κινησιολογική επιδεξιότητα - χτίζοντας σταδιακά μια σχέση σπάνιας οικειότητας με το κοινό.»

Λυδία Τριγώνη

25-04-2017

Αθηνόραμα

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Δεν είναι (ακόμη ένας) μονόλογος. Κι όμως παίζεται από έναν και μόνο ηθοποιό. Ούτε είναι (ακόμη μία) διαδραστική παράσταση, έστω κι αν οι θεατές συμμετέχουν ενεργά. Όλοι κάτι διαβάζουν δυνατά. Κάποιος δανείζει το πανωφόρι του, κάποιος άλλος βγάζει τις κάλτσες του και άλλοι πέντε υποδύονται έναν κανονικό χαρακτήρα. Καλή ώρα, η υποφαινόμενη βρέθηκε να παίζει μια καθηγήτρια. Κι εδώ θα παραδεχτώ πως η χαρισματική Μελίνα Θεοχαρίδου έχει τον τρόπο της -ανυπόκριτη ευγένεια, απροσποίητη απλοχεριά, μια σεβαστή αμεσότητα;- ώστε να μην αρνηθείς το κάλεσμά της έστω κι αν είσαι ο τελευταίος θεατής που θα ήθελε να ανεβεί στη σκηνή. Είναι μια γλυκόπικρη εμπειρία η παρακολούθηση αυτής της παράστασης, μια συμμετοχική δράση ιδιαίτερης ευαισθησίας ικανή να φέρει νέο κοινό στο θέατρο.»

Ιλειάνα Δημάδη

05-04-2017

Technes-Plus

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Τα φωνάζουμε μαζί! Θέατρο με post-it καρδούλες. Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή ή μάλλον ένας από τους έξυπνους τρόπους που η παράσταση γίνεται διαδραστική, καθώς η Μελίνα Θεοχαρίδου δεν αφήνει στην κυριολεξία κανέναν θεατή αμέτοχο στην ιστορία της. Μάλιστα κάποιοι από το κοινό μετατρέπονται σε συμπρωταγωνιστές της. Το πολυβραβευμένο «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Duncan Macmillan και Jonny Donahοe ευτύχησε χάρη στη μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, τη σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη και την ελεύθερη διασκευή της ίδιας και του Άρη Ασπρούλη να γίνει μια ευφυής, πολυεπίπεδη και σπάνιας ευαισθησίας παράσταση. Η ταλαντούχα Μελίνα Θεοχαρίδου, μόνη στη σκηνή, εντυπωσιάζει με την απίστευτη ευκολία που μεταβαίνει από τη μια συναισθηματική κατάσταση στην άλλη καθώς και με την ετοιμότητά της να παίξει με το κοινό.»

Γιώτα Δημητριάδη

05-04-2017

Musicity

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Tο 'Every Brilliant Thing', αφού κατέκτησε κοινό και κριτικούς στο Λονδίνο το 2013, έκτοτε ταξιδεύει ανά τον κόσμο και πραγματοποιεί μια ιεραποστολή αισιοδοξίας. Στην ελληνική του εκδοχή, σκηνοθετήθηκε από την Ιόλη Ανδρεάδη με τον αμεσότερο και πιο ταιριαστό τρόπο. Τα φώτα της πλατείας δεν θα σβήσουν ποτέ και το κοινό θα ζήσει μαζί με το -μεγάλο πια- επτάχρονο κορίτσι, τη ζωή του, από την απόλυτη ανεμελιά ως την βαθιά συνειδητοποίηση. Παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην εξέλιξη της γλυκιάς και τρυφερής αυτής ιστορίας, νιώθεις ότι μετέχεις συναισθηματικά με όλο το κοινό σε μια ξένη και την ίδια στιγμή βαθιά προσωπική υπόθεση. Βέβαια όλα αυτά, με την γλυκιά, αυθόρμητη και τρυφερή ερμηνεία της Μελίνας Θεοχαρίδου, η οποία ήταν ιδανική. Ήθελες σε όλη την παράσταση να την αγκαλιάσεις και να της δώσεις ένα φιλί. Έχει ροή, ρυθμό, χιούμορ, συγκίνηση και ταύτιση συναισθημάτων. Το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» θα έμπαινε εύκολα στη λίστα, σαν ένα υπέροχο πράγμα.» 

Διονύσης Χριστόπουλος

25-03-2017

Enetpress.gr​​

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Η Μελίνα Θεοχαρίδου, που ήλθε από το Λονδίνο ειδικά γι’ αυτή την παράσταση, αποδίδει το ρόλο κάτι παραπάνω από καταπληκτικά. Η γλυκιά της αμεσότητα, ο δυναμισμός, η αυθόρμητη αφέλεια, το αγέρωχο του χαρακτήρα της, στόλισε το παίξιμό της με ομορφιά, συναίσθημα, ανάμεσα στο σοβαρό και το αστείο. Η λίστα της είναι μία άτυπη ψυχοθεραπεία, μία Γραμματική της Ζωής. Η σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη κομψή, γειωμένη, ευφυής στην απόδοση της διαδραστικότητας, επιδέξια, πολυεπίπεδη, με πάθος και ένταση, βοηθούμενη από τους φωτισμούς της Χριστίνας Θανάσουλα, το σκηνικό χώρο και το κοστούμι της Δήμητρας Λιάκουρα. Μια θεατρική δουλειά που συστήνεται ανεπιφύλακτα.»

Ζωή Τόλη

17-03-2017

Γράφειν

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Λατρεύω τους νέους ανθρώπους όταν τολμούν και ρισκάρουν. Οι μεγάλοι, οι πετυχημένοι, οι σοβαροφανείς, οι ξερόλες, οι ανασφαλείς, ας επαναπαύονται στις δάφνες τους. Σε αυτή την παράσταση συναντιόνται ενθουσιώδεις νεαροί ή νέοι ενθουσιώδεις καλλιτέχνες-δημιουργοί-ερμηνευτές, 'Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα' σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την χαριτωμένη κι εύπλαστη, ευγενικά αυταρχική και επιτηδευμένα αβέβαιη Μελίνα Θεοχαρίδου στο ρόλο της animatrice, σε αυτό το δύσκολο διαδραστικό (με το κοινό και τους θεατές) έργο, όπου απαριθμούνται χιλιάδες λόγοι κι αιτίες αποφυγής της αυτοκτονίας και της απόλαυσης κάθε χαράς που έχει να προσφέρει η ζωή, ή κάθε χαράς που επινοούμε για να κρατηθούμε από τη Ζωή. Μην την χάσετε αυτή την παράσταση. Είναι πραγματικό ό,τι πιο 'μοδέρνο' μπορείτε να δείτε!»

Κωνσταντίνος Μπούρας

15-03-2017

deBop

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα - «Μπορεί άραγε μια παράσταση να σε συγκινήσει; Η απάντηση είναι ναι. Μπορεί όμως μια παράσταση να συγκινήσει όλους τους θεατές; Πάλι η απάντηση είναι ναι, εάν πρόκειται για την παράσταση "Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα". Γέλιο και κλάμα εναλλάσσονται ταχύτατα, χαρά και λύπη πάνε χέρι-χέρι καθόλη τη διάρκεια. Κι όταν τελειώνει αυτό το ταξίδι, ο καθένας νιώθει λυτρωμένος, απελευθερωμένος από ό,τι τον βάραινε. Ένα έργο-ύμνος στη ζωή. Ένα έργο που δείχνει πως η ευτυχία κρύβεται σε όλα τα καθημερινά, απλά σχεδόν αμελητέα πράγματα. Κι ας μην τους δίνουμε την αξία που τους πρέπει. Ένα τεράστιο μπράβο στην ηθοποιό - "αθλήτρια" Μελίνα Θεοχαρίδου. Γιατί το έργο είναι μαραθώνιος αντοχής. Αντοχής απέναντι στις δυσκολίες της ίδιας της ζωής.» 

Χριστίνα Θάνου

15-06-2013

London Theatre Views***

Ο Σωκράτης και τα σύννεφα - «Λεπτομερής παραγωγή...Απλό αλλά ευφάνταστο σκηνικό απο την Κατερίνα Αγγελοπούλου, ελαφρύς φωτισμός από την Καρολίνα Σπύρου, ατμοσφαιρική μουσική / ενορχήστρωση από τον Ολύβιο Καραολίδη και ευχάριστοί χοροί από την Sandra Maturana. Οι τρείς χορωδοί Ριάνα Αθανασίου, Lucyelle Cliffe και Ραχήλ Λιαλοπούλου είναι το highlight της παράστασης....ταλαντούχες αρμονίες σε τραγούδι, χορό και στίχο. Η σαφής σκηνοθεσία της Μελίνας Θεοχαρίδου δίνει έμφαση στο κείμενο που πρέπει να αναγνωριστεί. Η προσπάθεια της εταιρείας στο επικό θέατρο της Jermyn street πρέπει να επαινεθεί.»

Blanche Marvin

07-06-2013

Whatsonstage.com***

Ο Σωκράτης και τα σύννεφα -  «Υψηλής ποιότητας μουσική από τον Ολύβιο Καραολίδη. Η ερμηνεία του Alex Ανδρέου ως Σωκράτη χαρακτηρίζεται ως ένα συγκινητικά ευάλωτος χαρακτήρας και το λαμπρό ατού της βραδιάς.» 

Alex Lockhart

05-06-2013

British Theatre Guide

Ο Σωκράτης και τα σύννεφα - «Ο Paul Hutton ως Στρεψιάδης δίνει μια άμεση κωμική πραγματικότητα και γρήγορα θεσπίζει την επαφή του με το κοινό. Ο Jack Montgomery ως Phiddy είναι μια εξαιρετική φιγούρα, το εγωιστικό και από τον μητέρα του όπως λέει κακομαθημένο παιδί. Όμορφη μουσική από τον συνθέτη Ολύβιο Καραολίδη. Η σκηνοθέτις Μελίνα Θεοχαρίδου έχει βρεί το στύλ που ταιριάζει απόλυτα με αυτό το κείμενο. Όλα μαζί εξυπηρετούνται τέλεια από τον πολύχρωμο σχεδιασμό της Κατερίνας Αγγελοπούλου.»

25-06-2012

Le Devoir****

Μοντρεάλ - «Το Μοντρεάλ του Καραολίδη έχει μια πλούσια ποικιλία απο μελωδίες που κάνουν τη μουσική του πιο έντονη και αξέχαστη.»

04-06-2012

The Times

Pamela! - «Ένα διασκεδαστικό μουσικό παραμύθι με ισχυρές νότες παιδοφιλίας όπου κάποιες στιγμές θα περίμενε κανείς πως έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως δραματικές αντί κωμικές. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η Ceris Hine ως νεαρό κορίτσι που ψάχνει τον καλύτερο τρόπο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της και η Virge Gilchrist, δικαίως απαίσια ντυμένη σε μαύρο χρώμα, που σύντομαι αντικαθιστάται. Οι έξυπνοι στίχοι της Sarah Underwood και η προκλητική μουσική του Ολύβιου Καραολίδη, δένουν χαρούμενα μέσα από τη σκηνοθετική γραμμή της Μελίνας Θεοχαρίδου.»

Jeremy Kingston

04-06-2012

British Theatre Guide

Pamela!«Ο Καραολίδης γράφει μία σαφή φωνητική γραμμή έτσι ώστε οι λέξεις να είναι κατανοητές και να μην χάνονται στην υψηλή μπραβούρα της σοπράνο.»

Howard Loxton