ΛΟΓΟΣ διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ

Ο Ολύβιος Καραολίδης καλείται απο τον πολιτιστικό οργανισμό «Ιδεόγραμμα» να συνθέσει για το διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ ΛΟΓΟΣ.

logos_poster

 

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013, 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης, Πλάτρες, Κύπρος

 

Το 1ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Λόγος» πραγματοποιείται στις αρχές Νοεμβρίου στην Κύπρο. 24 συγγραφείς από 13 χώρες συναντιούνται σε Λευκωσία και Πλάτρες από την 1η μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, σε μια διοργάνωση που φιλοξενήσει επίσης εικαστικούς και μουσικούς.

Στο κονσέρτο θα ακουστούν τα πιο κάτω έργα:

1Μετρημένη Αναπνοή Ι, ΙΙ, ΙΙΙ 2He's a fiery old brand 3Athens 4La tristesse d'Europe 5La Trahison

τα οποία θα ερμηνεύσουν οι: Γιώργος Γεωργίου (κλαρίνο), Τεύκρος Ξυδάς (βιόλα) και Αννίνη Τσιούτη (πιάνο)

 

Λίγα λόγια για το φεστιβάλΚατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι συγγραφείς θα πραγματευτούν τη σημασία της γλώσσας, μέσω της μετάφρασης, το σεβασμό της ταυτότητας και της αρμονικής δημιουργικής συνύπαρξης.   Στόχος των διοργανωτών είναι η θεσμοθέτηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, με την παρουσία σημαντικού αριθμού Κύπριων και ξένων συγγραφέων και καλλιτεχνών. Ένα Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ όχι μόνο προσδιορίζει τον τόπο, τους ανθρώπους, την κουλτούρα και τη δημιουργία, αλλά προβάλλει παράλληλα την πολιτιστική και πολιτισμική τάση της εποχής, συνδέοντας τη δημιουργική μνήμη του χτες με το σήμερα και επεκτείνοντάς την στο αύριο. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ: Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου με την άφιξη και δεξίωση υποδοχής και γνωριμίας των λογοτεχνών. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου προγραμματίζεται ολοήμερη λογοτεχνική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης» στις Πλάτρες και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ολοήμερη λογοτεχνική εκδήλωση στη Λευκωσία. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πλατεία Φανερωμένης και στον εσωτερικό χώρο του Γυμνασίου Φανερωμένης.   Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν λογοτεχνική συνάντηση/ συζήτηση, αναγνώσεις από τους συγγραφείς στην γλώσσα τους με ταυτόχρονες προβολές μεταφράσεων στα ελληνικά ή / και αγγλικά, ανάγνωση σε μικρά παιδιά, εργαστήρια δημιουργικής γραφής στα ελληνικά και αγγλικά για μαθητές Γυμνασίων και φοιτητές αντίστοιχα, μουσική συναυλία, εικαστική έκθεση (Artists Books) κ.ά.  

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ideogramma-cy.com και στα τηλέφωνα (+357) 22756453, (+357) 99577006.