Ο Σωκράτης και τα σύννεφα

Οι Meddlers Theatre Company και Jermyn Street Theatre παρουσιάζουν το νέο έργο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα William Lyons SOCRATES AND HIS CLOUDS, εμπνευσμένο από τον Αριστοφάνη.

Σκηνοθεσία: Μελίνα Θεοχαρίδου             Σχεδιασμός: Κατερίνα Αγγελοπούλου

Μουσική: Ολύβιος Καραολίδης

4 Ιουνίου στο Jermyn Street Theatre

Ο Στρεψιάδης ζει στην Ελλάδα και έχει ένα χρέος. Ένα μεγάλο χρέος. Ο γιός του ο Φειδιππίδης βλέπετε προτιμά να στοιζηματίζει πάρα να εργάζεται. Έτσι ο Στρεψιάδης έχει μια ιδέα. Να στείλει τον Φειδιππίδη στην Ακαδημία του Σωκράτη για να μάθει πως να ξεπερνά το προβλήματα μόνος του. Δεν αργεί όμως όλα να πάνε στραβά...και ένα τρίο χορού να περιμένει σε κάθε γωνιά για να τον κοροιδέψει τραγουδώντας και χορεύοντας. 

Μία αστεία, άτακτη και ζωτικής σημασίας εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους η ηθική και η εκπαίδευση καθορίζουν μια κοινωνια σε κρίση. 

«Forget the hemlock. Socrates is alive and well and coming to a cloud near you...  Five Stars and Cloud Nine!» Gyles Brandreth

Το έργο παρουσιάζεται στη σκηνή από μια ομάδα νέων ανθρώπων, Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων που αγαπούν το θέατρο σε συνεργασία με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες οι οποίοι εργάζονται στο Λονδίνο. Σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Κύπρος δέχονται αδυσώπητη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, η παραγωγή όχι μόνο χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση της πλούσιας αρχαίας κληρονομιάς του ελληνιστικού κόσμου και την συνέχεια της κληρονομιάς της στον δυτικό πολιτισμό, αλλά θεσπίζει επίσης έναν ενεργό διάλογο μεταξύ των σύγχρονων ευρωπαϊκών και ελληνικών πολιτισμών, υπερβαίνοντας μ'αυτό τον τρόπο τα εθνικά σύνορα.

Φώτα: Καρολίνα Σπύρου / Φωνητική καθοδήγηση: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου / Χορογραφίες: Sandra Maturana / Αναπληρωτές παραγωγοί: Σοφία Αποσπόρη και Jennifer Winder-Baggot

 

Click.Follow.Like.Donate.Buy Επίσημη Ιστοσελίδα / Twitter /  Facebook / Kickstarter / Αγορά μουσικής

 

Ημερομηνίες: Τρίτη 4 Ιουνίου με Σάββατο 22 Ιουνίου. Τρίτη με Σάββατο: 19:30. Σάββατο και Κυριακή μεσημβρινή: 15:30 + 2 επιπλέον μεσημβρινές παραστάσεις την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 στις 15:30.

Τιμές εισιτηρίων: £18.00 / Εκπτώσεις (Equity/φοιτητές/ανεργοι/άτομα με ειδικές ανάγκες): £15.00 / Μειωμένα ομαδικά (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων): £15.00 το άτομο / Early Bird offer: All ticket £14.00 εαν κρατηθούν μέχρι τις 14 Απριλίου 2013.

ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ: +44 (0) 20 7287 2875 / ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: Κάντε κλίκ εδώ για εισιτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με τον David Burns PR στέλνοντας μέιλ στο info@davidburnspr.com ή καλώντας στο (+44) 7789 754 089