Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα / Ηνωμένο Βασίλειο

Η παγκόσμια θεατρική επιτυχία των Ντάνκαν Μακμιλαν και Τζόνι Ντόναχο που αγαπήθηκε απο χιλιάδες θεατές σε Ελλάδα και Κύπρο έρχεται για πρώτη φορά στη Λονδίνο στα ελληνικά!


The Hellenic Centre

 Παρασκευή 9 Νοεμβρίου μέχρι Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 στις 19:30

αγορά εισιτηρίων >

Κρατήσεις: +44 (0) 20 74875060

~

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις την περασμένη άνοιξη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Bob Festival στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την sold-out περιοδεία σε Ηράκλειο, Πρέβεζα, Λευκωσία, Δραπετσώνα, Ρέθυμνο, Σαντορίνη, Χανιά, Ιωάννινα, Σύρο, Θεσσαλονίκη και Μήλο, η παράσταση που αγαπήθηκε από χιλιάδες θεατές «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, έρχεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο!

 δείτε το βίντεο > / διαβάστε τις κριτικές > / δείτε τις φωτογραφίες >

***

Λίγα λόγια για το έργο

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της. 

Οι οδηγίες των συγγραφέων είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

Το Every Brilliant Thing ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο. Αφού απέσπασε το βραβείο Critics’ Pick των New York Times και τις διθυραμβικές κριτικές των Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times και ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε σε Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, έρχεται την άνοιξη του 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη με την πολύγλωσση ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου να επιστρέφει στη χώρα μετά από 14 χρόνια για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο.

★★★★ The Guardian «Συγκινητικότατο, ξεκαρδιστικό…ίσως ένα από τα πιο αστεία έργα που θα δείτε ποτέ.»

★★★★ The Telegraph «Αστείο, έξυπνο, απρόσμενα εμψυχωτικό.» 

★★★★ Time Out London «Υπερχειλίζει χαρά…πανέμορφο, συγκινητικό. Και πολύ αστείο.»

*** 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος  / Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης / Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη / Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα / Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα / Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ  / Βίντεο: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου 

Παραγωγή: OliviosK Παραγωγές σε συνεργασία με το Hellenic Centre

***

Η άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου χορηγήθηκε από τον συγγραφέα Duncan Macmillan και τον Ατζέντη του CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD (casarotto.co.uk)

***

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.